2016. 08. 28.

03.

Sziasztok! :)
A suli miatt a szerdai részeket átteszem péntekre, szóval, mostantól kéthetente pénteken számíthattok új részre.
Köszönöm az előző részhez érkezett komit :)
Puszi, jó olvasást:
Lauren W.
_______________________________________________________________________
Shawn közelebb lépett hozzám, én pedig megdermedtem. Az egy dolog volt, hogy rám emelete a poharát, de, hogy még utána maradt is velünk, az már más kérdés.

- Sziasztok. Shawn vagyok – mondta, és barátságosan Madre és Davidre nézett. Kezet nyújtott, amit az előbbi azonnal elfogadott és be is mutatkozott, míg az utóbbi habozott. – Tehát, neked születésnapod van – mondta felém fordulva, és a teli poharamra nézett. Bólintottam.

- Igen, de ezt már halhattad – hangom rideg volt és elutasító. Az egész lényem tiltakozott ez ellen a fiú ellen, minden egyes porcikám tudta, hogy ha vele kezdek, akkor fájni fog, és azt is megbánom, hogy megismertem. De amennyire igyekeztem ellökni magamtól, annyival közelebb került.

- Nem figyeltem – mondta.

- Ha megbocsájtasz – tolta arrébb Liv. – Éppen barátnőt próbálunk keresni Davidnek.

- Elég béna lehet, ha nem tud becsajozni magától – röhögött fel. Egyből felment bennem a pumpa. Rajtunk kívül senki sem szembesítheti a bénaságával Davidet!

- Már megbocsáss, de David egyáltalán nem béna. Igenis, nagyon különleges ember, csak kevés az önbizalma. De teljesen ura a helyzetnek – böktem felé. David ebben a pillanatban húzta le a pálinkát, és valami másik poharat keresett amibe vizet tölthetett, mert égette a nyelőcsövét. Nem talált, így fejét a csap alá dugva próbálta eloltani a benne gyulladt tüzet.

- Nem úgy látom, mint aki „ura lenne a helyzetnek”. Ez a gyerek még önmagának sem ura – mondta cinikusan.

- Shawn, fejezd be – pirított rá Liv. – Különben is, miért nem vagy a húgommal?

- Épp a barátnőivel hányt a vécében, amikor eljöttem, Bocs, nincs gusztusom azt nézni.

- Te leitattad? – csattant fel Liv. Shawn védekezőleg felemelte a kezét.

- Még ha én lettem volna. Az utolsó előtti poharat kivettem a kezéből – mondta. Liv idegesen felsóhajtott,és beletúrt hosszú, szőke hajába. Barna szemei engem vizslattak.

- Odamegyek, és jó lecseszem! – mondta, és már ott sem volt.

Mad épp feltérképezte a terepet, hátha talál egy lányt, akinek David maga lehet az álom pasi. Aki hajlandó megismerni, és nem utasítja vissza a kinézete miatt, és ad neki egy esélyt.

- Mit csinálnak? – kérdezte Shawn Madre és Davidre pillantva. Utóbbi csatlakozott a terepszemléhez.

- Mondtam, barátnőt akarnak találni Davidnek – válaszoltam. Shawn beszívta alsó ajkait, és odaállt a fiúkhoz. Én is közelebb álltam hozzájuk.

- Melyikőtök is David? – kérdezte, mire Mad rábökött a harmadik személyre a társaságukba. Nem, mintha az előbb nem győződött volna meg arról, hogy ki is David.  Végig mérte. – Meg volt a bátorító feles? – kérdezte Madre lesve. Ő bólintott.

- Nem volt nagy szám – jegyezte meg David. Idegesen fürkésztem Shawnt, hogy vajon mit is szeretne csinálni, de nem tudtam kiolvasni semmit az arcából. Amikor észrevette, hogy figyelem, széles mosolyra húzta az ajkait.

- Volt már barátnőd? – kérdezte Davidet. Megrázta a fejét, és elöntötte a pír az arcát. Shawn nehezen tartotta vissza a feltörekvő röhögést, de valahogyan leküzdötte. – Oké, pár alaplecke, amivel eléred, hogy egy lány felfigyeljen rád – mondta, és felém fordult. – Elsőként, még ha nem is figyel rád, csak nézd. Nézd, de néha vedd le róla a szemedet, nehogy mániákus zaklatónak gondoljon. Lopva pillants felé.

Úgy néz ki, rajtam akarta bemutatni őrült flörtölő tudományát, tekintve, hogy én tudom, hogy van barátnője. Értetlenül néztem rá, de belementem a játékba. Kissé hátrébb mentem, és nekitámaszkodtam a mosogatónak, és vártam, hogy elkápráztasson.

- Ha sokáig nézed, a barátnői észreveszik, és szólnak neki – magyarázta, David pedig itta a szavait. Madre pillantottam, aki szikrát szóró szemmel méregette Shawnt. Akinek mindegy egyes mozzanata magára hívta az ember figyelmét. Engem nézett, miközben magyarázott.

- Amint észrevett, már csak a reakcióját kell figyelned. Ha undorodva néz rád, akkor inkább távozz a közeléből, mielőtt kitör a vulkán – röhögött fel, de én ezt nem tartottam annyira viccesek. Összeszűkült a szemem. - Ha így néz rád, ahogy most Nora, akkor is jobb lesz odébb állnod. De ha mosolyog – szünetet tartott. – Mosolyogj már, Nora! – emelte fel a hangját. Meglepődtem, de engedelmesen elmosolyodtam és lesütöttem a szememet, ahogyan flörtölés közben csinálnám. Már, ha akarna velem valaki flörtölni. – Szóval, ha mosolyog, akkor nyert ügyed van, te is rá mosolyoghatsz! Ilyenkor túrj bele a hajadba, és fordulj felé teljesen. Még mindig nézz félre néha. Meg kell várnod a JELET. Csupa nagybetűvel.

- A jelet? – kerekedett el David szeme. Fancsali arckifejezését látva, mindannyian tudtuk, hogy egyáltalán nem hallott még a JEL-ről. Mindhármunk ajkait sóhajok hagyták el, és Mad is felfüggesztette a tevékenységét, miszerint szemmel gyilkolja Shawn-t.

- Az meg mi? – tette hozzá, mire biztosak lettünk az iménti feltételezésben.

- Haver, ne csináld már – lökte meg a vállát Mad. – Ez gáz.

Beleütöttem Mad karjába, és összehúzott szemmel néztem rá. Az egyáltalán nem gáz, ha valakinek kevés a tapasztalata.

- Minden lánynál más a jel, amivel a tudtodra adja, hogy szabad a pálya. Egy kacsintás, és mozdulat a kézzel, ami egy külső szemlélőnek úgy is tűnhet, hogy táncol, de valójában téged hív maga felé. De érezni fogod, mikor is jön el az a JEL, hogy megindulhatsz felé, és elkezdhettek beszélgetni – magyaráztam lassan, érthetően, hogy minden részletet jól az agyába tudjon vésni.

- Oké. Értem, mehet, készen állok – mondta, és kigombolta a legfelső gombot az ingén. Azt, ami a galléron van, még mindig állig be volt fedve a teste. Shawn ismét sóhajtott, és a mellettünk lévő, fehér szekrénynek támaszkodott, jelezve elkeseredettségét. Odaléptem Davidhez, és még két gombot kikapcsoltam, hogy ne legyen annyira merev hatása.

Eszembe jutott, hogy én még mindig nem ittam meg a kitöltött pálinkámat, ezért visszafordultam a pulthoz. Mielőtt a számhoz emeltem volna, Shawn kivette a kezemből, és David kezébe nyomta

- Szükséged lesz még egyre – adta át a poharat. David fintorogva fogta meg. – De aztán fenékig.

Ezzel lehúzta, és elindult a nappaliba, hogy felszedjen egy csajt. Mad utána ment, hogy biztosan ne történjen semmi baj, Davidnél soha nemlehet tudni mit művel.

- Neked mi a jeled? – kérdezte kis hallgatás után a mellettem álló Shawn. Mindketten elégedetten néztünk David eltűnő alakja után.

- Miért akarod tudni? – fontam keresztbe a mellkasomon a kezemet. Szembefordultam vele, mire láttam, hogy ő is így tett. A szemembe nézett, én pedig álltam a tekintetét, de nem sok kellett, hogy én legyek az, aki először néz félre.

- Csak szeretném – mondta, miközben megrándult az ajka jobb széle. Kicsücsörítettem az ajkaimat.

- A fiúk nem szoktak kérdezni ilyet ok nélkül – mondtam még mindig kék szemeibe nézve. Elfordult. Ez az, nyertem!

- De, hidd el, hogy szoktak – megvakarta az állát. – És téged miért érdekel, hogy érdekel? Barátnőm van, nincs semmi hátsó szándékom. Különben sem vagy az esetem.

Ezzel a végszóval hagyott ott, a konyhában, egyedül, porig alázva.

A születésnapomon.

 

Az elmélet remekül ment Davidnek, a gyakorlat azonban más kérdés volt: akárhány lányra ránézett, egyik sem mutatta semmi jelét annak, hogy akárcsak a kisujját érdekelte volna. A legtöbb inkább Madet nézte, aki egy pillanatra sem vetkőzte le magáról a csaj mágnes imidzset. Folyamatosan flörtölt a lányokkal – még azokkal is, akiknél először David próbálkozott be – teljesen megfeledkezve a szőkéről. Liv nagy valószínűséggel még mindig a húgát szidta – vagy fogta a haját, amíg hányt. Én pedig egyedül ücsörögtem a kanapén, kezemben egy somersyb-s üveggel, nézve ahogyan David szerencsétlenkedik. Tizennégy perc bénázás után, valami történt, ami mindenkit meglepett, még engem is, pedig mondhattam volna, hogy végig hittem a barátom sikerében. Nem volt igaz, de ha megkérdeztek volna, biztosan ezt állítottam volna. Szerencsémre senki sem firtatta mit gondoltam David csajozó képességéről.

A lány, akit Veronica hozott a bulijára – és akinek már sikeresen elfelejtkeztem a nevéről – visszamosolygott húzott szemű barátunkra. Elégedetten nyugtáztam, hogy nem reménytelen, még akkor sem, ha a csaj totálisan be volt állva. Mert ez volt az igazság, kettőig sem látott, nem, hogy fel tudja mérni, kivel kavar. Amikor kacsintott, David teljesen lefagyott, de azért bizonytalanul odament a Veronica, Graham, Kaithlyn, Harley és a névtelen lány társaságához. Veronica, az egyetlen józan a társaságban érdeklődve figyelte, hogy mit szeretne ott David. Sosem beszéltek, ha tehették elkerülték egymást, és így mindkettejüknek jobb volt. Grahamis felfigyelt a „betolakodóra”, falkavezér érzékszervei egy pillanat alatt kifejlődtek, és odaállt David elé. Mondott neki valamit, amit nem értettünk, mert túl messze voltak. Felállt, és Mad mellé léptem. Körmömet a számhoz emeltem, és rágni kezdtem. Minden idegszálam megfeszült, csak arra tudtam gondolni, ha most lealázzák, akkor Davidnek a maradék önbizalma is elmegy, sosem talál magának barátnőt, és majd költözhet a Livvel közös házunk garázsába. Mad is hasonlóan feszülten figyelte az eseményt, ahogy körülöttünk majdnem mindenki.

- Egy ötöst rá, hogy leüti – mondta Mad. Kelletlenül felnevettem, és kivettem az ujjamat a számból.

- Gonosz vagy – mondta, de azért hozzátettem: - Állom.

Nem bántaná. Graham sem volt az a verekedős típus, ő inkább a szavakkal bántotta az embereket, ezért is találtak olyan hamar egymásra Veronicával. Veronica kicsit visszafogta Graham száját, Graham pedig elküldte melegebb éghajlatra azt, aki bántani akarta volna Veronicát.

David a névtelen lányra mutatott, mire Graham, Harley, Veronica és Kaithlyn is felé fordult. A lány hevesen bólogatott, és puszit küldött Davidnek. Graham egy percig csendesen méregette őket, a lányra, majd Davidre nézett. Tekintete elkomorult egy pillanatra, és ütésre emelte a kezét. A társaságukba lévő lányok szája elkerekedett, és meg mertem volna esküdni, hogy az én ábrázatom is hasonlít az övükéhez.

Lendítette és…

És megveregette a hátát, és odalökte a névtelen lányhoz.

Hatalmas kő gördült le a szívemről, örömömben pedig Mad nyakába ugrottam. Feltartotta a tenyerét, én pedig elégedetten belecsaptam.

Ezt is megértük.

 
Az este további része eseménytelenül telt, kicsit rosszul érintett, hogy Liv szinte végig a húgáról panaszkodott, vagy a húgával kiabált, vaagy a húgától vette el a poharat, amit teletöltöttek különböző alkoholokkal. Emiatt sokat találkoztam Shawnnal, pedig legszívesebben elkerültem volna, az utolsó kijelentése miatt. Még mindig őrülten vonzott az egész lénye, és tudom, hogy ez csak a felszín, volt valami érzelmes benne. De nem hagyta, hogy megismerjem.

Ami érthető, hiszen barátnője volt. Aki történetesen a legjobb barátnőm húga volt.

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Húha, ez a fejezet nagyon tetszett, eddig szinte ez a kedvencem! Örülök, hogy a történet előrehaladtával egyre inkább megismerhetjük a szereplőket, és a mellékszereplőkre is nagy gondot fordítasz :)Nekem egyelőre Liv és Shawn a kedvencem, de Norát és Madet is kedvelem. Daviddel sincs bajom, csak róla eddig nem sok derült ki, kábé csak annyi, hogy elég bénácska. De ettől csak kíváncsibbá tettél, alig várom, hogy fog fejlődni a sztori során ;) Scarletet viszont nagyon nem bírom, tipikus mai tinip*csának tűnik, mert ugye hetente váltogatja a pasijait, mérték nélkül piál... Viszont azt imádom, hogy a suli menői, tehát Veronica, Graham s a barátaik kedvelik Norát, vagy legalábbis nincs vele különösebb problémájuk. Én általában a naaaagy balhékat prefelálom, de ez a szál nagyon bejött ;D
    Maximum annyi hhibát mondhatnék, hogy kicsit gyorsan vége lett :/ Máskor szerintem írhatnál hosszabb fejezeteket, olyan jó olvasni az írásodat :) Ezzel a flörtölős jelenettel teljesen felcsigáztál, és még szimpibbé tetted Shawnt. Hoppácska, egy igazi nőcsábásszal van dolgunk^^ De tényleg hatásosnak bizonyulnak a módszerei, ha már Dave felkért egy lányt. Egyszerűen imádtam, ahogy leírtad a monológját. Zseniálisan beleástad magad a fiú szemszögbe, tényleg elhittem, hogy azt Shawn mondta :D A "Nora, mosolyogj már" részen jót nevettem :D
    Szuper fejezet volt, csak így tovább!
    Puszi, Maja<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Maja! :)
      Örülök, hogy tetszett a fejezet, nekem is személyes kedvencem, már, ha mondhatok ilyet a sjaát írásomra :D
      Örülök, hogy szimpatikusak a karaktereim, és igen, Davidről még nem derült ki sok, de a történet előrehaladtával róla is kiderülnek dolgok. Mint mindenkiről.
      Scareltet sikerült tökéletesen definiálnod, de adj neki még esélyt, hátha sikerül fejlődnie.
      Igyekszem hosszabbakat írni, bár a következők elég rövidre sikerültek (2000 szó körül vannak). De ezentúl próbálok hosszabbakat írni.
      Puszi,
      Lauren W.

      Törlés